ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ BELLY DANCE – TIPS ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Εισαγωγή

Εδώ και μισό αιώνα περίπου, μια σαγηνευτική και συμβολική μορφή τέχνης γνωστή ως belly dance έχει προσελκύσει θαυμαστές απο όλο τον κόσμο. Προέρχεται από τους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής και είναι μια μοναδική και αισθησιακή παρουσίαση σαγηνευτικής ροής του σώματος, λεπτομερούς απομόνωσης και μετρικής μουσικής. Αυτό το άρθρο παρέχει οδηγίες για τα πάντα γύρω από το belly dance , από τις βασικές τεχνικές έως την επιλογή της σωστής προσέγγισης, καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή για όποιον επιθυμεί να εξερευνήσει τον κόσμο του belly dance.

Η προέλευση και η εξέλιξη του Belly Dance και η ιστορική και δημιουργική του σημασία

Το Raqs Sharqi, ένα άλλο όνομα για τον belly dance, προέρχεται από τα αρχαία έθιμα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Οι πολύχρωμες Ανατολίτικες κοινωνίες αλλα και οι εισβολές της Δύσης συνέβαλαν στην εξέλιξή του στο πέρασμα των αιώνων, δημιουργώντας τα διάφορα στυλ που βλέπουμε σήμερα.

-Δημιουργική Σημασία

Ο χορός της κοιλιάς είναι ένα δημιουργικό και πολλές φορές αυτοσχεδαστικό είδος χορού που παρουσιάζεται συχνά σε φεστιβάλ ,γάμους , γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Θεωρείται μέσο έκφρασης, αντικατοπτρίζοντας τα συναισθήματα και τη σύνδεση του χορευτή με τους μουσικούς αλλα και το κοινό του την παρούσα στιγμή.

Διαφορετικά είδη και τύποι του Belly Dance

Αιγυπτιακό στυλ

Το αιγυπτιακό στυλ χορού της κοιλιάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη, με έμφαση στις κινήσεις των γοφών , ροή και εκφραστικότητα σε σχέση με τη μουσική και κομψότητα.

Τούρκικο στυλ

Το τουρκικό στυλ, το οποίο είναι γνωστό για τις πιο ακροβατικές και ενεργητικές του κινήσεις καθώς και για τον έντονο ερωτισμό του.

Amerian & Tribal Fusion στυλ

Μια καινοτόμος μέθοδος που συνδυάζει στοιχεία σύγχρονου χορού και hip-hop με τα θεμέλια του παραδοσιακού χορού της κοιλιάς. Το Αμερικανικό Tribal  στυλ (ATS) είναι ένα αυτοσχεδιαστικό ομαδικό στυλ που δίνει προτεραιότητα σε μια κοινή εμπειρία και ένα αίσθημα κατανόησης και σύνδεσης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Πώς να ξεκινήσετε χορό της κοιλιάς

-Επιλογή μαθήματος και καθηγητή

Αναζητήστε μοναδικά στούντιο χορού ή διαδικτυακούς πόρους που παρέχουν μαθήματα χορού της κοιλιάς για αρχάριους. Επαληθεύστε την πιστοποίηση και την διδατική πορεία του εκπαιδευτικού.

-Αναγνωρίζοντας την Κοινή Ορολογία

Μάθετε μερικές δημοφιλείς ορολογίες που χρησιμοποιούνται στον χορό της κοιλιάς, όπως “shimmy”, “undulations” και “hip drops”, για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τι λέει ο δάσκαλος στην τάξη.

-Διατήρηση Ρεαλιστικής Παρουσίας

Για να διατηρήσετε τον εαυτό σας παρακινημένο και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, θέστε εφικτούς στόχους για τον εαυτό σας, όπως η εκμάθηση βασικών κινήσεων ή η παράσταση για ένα μικρό κοινό.

Πώς να δοκιμάσετε χορό της κοιλιάς για αρχάριους

Ευθυγράμμιση και Στάση

Η σωστή στάση του σώματος είναι απαραίτητη στον χορό της κοιλιάς. Υποθέστε μια ευθεία στάση στο εύρος των ισχίων, με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Διατηρήστε ανασηκωμένο διάφραγμα, χαλαρούς ώμους , σφιχτό κέντρο και μια ήρεμη στάση. Η διατήρηση της σωστής στάσης όχι μόνο σας κάνει να φαίνεστε καλύτεροι, αλλά σας προστατεύει από βλάβες και εγγυάται ότι μπορείτε να εκτελέσετε σωστά τις κινήσεις σας.

Βασικές κνήσεις των γοφών

Οι βασικές κινήσεις του belly dabce προέρχονται από τους γοφούς. Ξεκινήστε με το κατέβασμα του γοφού.Πάρτε μια αποσπασματική θέση εμβέλειας των γοφών και υποστηρίξτε το βάρος σας στο ένα πόδι. Δοκιμάστε να χτυπήσετε προς τα κάτω με τον ελεύθερο γοφό.Η ελαφριά κάμψη του γονάτου στήριξης θα βοηθήσει στην ανατροπή του αντιτιθέμενου γοφού. Επαναλάβετε απο την άλλη πλευρά.

Βήματα

• Basic Footwork: Για απρόσκοπτες μεταβάσεις μεταξύ των κινήσεων, το footwork είναι ζωτικής σημασίας.

• Step-Touch: Μετακινήστε το ένα πόδι μπροστά και φέρνοντας κοντά το άλλο σας πόδι χωρις βάρος χτυπήστε έξω με τον ελεύθερο γοφό. Εναλλαγή πλευρών.

• Σταυρωτά βήματα: Για να δημιουργήσετε μια κίνηση ύφανσης, περάστε το ένα πόδι κάτω σταυρωτά μπροστά ή πίσω από το άλλο.Μετακινηθείτε στο χώρο με αυτόν το βηματισμό σε διάφορες κατευθύνσεις.

• Chassé: Βηματίστε με το ένα ποδι στο πλάι, κολλήστε και το δεύτερο πόδι στο πρώτο και, στη συνέχεια, σύρετε το πρώτο πόδι προς τα έξω άλλη μια φορά. Αυτή η κίνηση διευκολύνει την απαλή διέλευση μεταξύ των πλευρών.

Κινήσεις των χεριών

BELLY DANCE

Οι ομαλές κινήσεις των χεριών  βελτιώνουν την απόδοσή σας συνολικά.

• Snake Arms: Σηκώστε το ένα χέρι ενώ χαμηλώνετε το άλλο, συντονίζοντας τις κινήσεις τους για να δημιουργήσετε μια κίνηση σαν φίδι. Διατηρήστε μια χαλαρή στάση και ρευστές κινήσεις.

• Γυρίσματα των καρπών: Τεντώστε το χέρι σας και χρησιμοποιήστε τον καρπό σας για να δημιουργήσετε μικροσκοπικές περιστροφές εξωτερικά ή εσωτερικά.

Σύνθετες Κινήσεις

Μόλις αισθανθείτε άνετα χρησιμοποιώντας κάθε μέθοδο μόνη της, αρχίστε να τις συγχωνεύετε για να δημιουργήσετε διαδοχικές ή ταυτόχρονες ακολουθίες. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να αναμίξετε την φιγούρα οκτώ των γοφών με κινήσεις  των ώμων. Εξασκηθείτε στην ομαλή εναλλαγή μεταξύ διαφόρων τεχνικών για να δημιουργήσετε απρόβλεπτη απόδοση.

Εξάσκηση και επανάληψη

Για να αποκτήσουν οι χορευτές της κοιλιάς σωστές τεχνικές, η εξάσκση και η επανάληψη είναι απαραίτητα. Συμπεριλάβετε ασκήσεις στο πρόγραμμα πρακτικής σας για να βελτιώσετε την τελειότητά σας και να χτίσετε τη μυϊκή σας δύναμη και μνήμη. Επικεντρωθείτε σε ένα στυλ τη φορά, αυξάνοντας σταδιακά τον ρυθμό και την πολυπλοκότητα καθώς αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σας.

Η μουσικότητα

Είναι απαραίτητο για την κατανόηση της μετρικής και μελωδικής δομής της μουσικής στην οποία χορεύετε. Για να βελτιώσετε την ικανότητά σας να κατανοείτε και να μεταφέρετε τη μουσική μέσω των κινήσεών σας, εξασκηθείτε στο χορό σε μια ποικιλία αραβικώνν μουσικών ρυθμών και στυλ.

Ελέγξτε την αναπνοή σας

Το να διατηρείτε την αναπνοή σας υπό έλεγχο είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τον χορό σας ομαλό και δυνατό. Αναπνεύστε βαθιά και σταθερά για να υποστηρίξετε τις κινήσεις αλλά και την αντοχή σας και για να βελτιώσετε την απόδοση συνολικά.

Στάση και στυλ

Στον χορό της κοιλιάς, η διατήρηση της κατάλληλης στάσης και του στυλ σας είναι απαραίτητη. Για να επιτύχετε ρευστότητα και ακρίβεια στην απόδοσή σας, εστιάστε στον διαχωρισμό των κινήσεων, ενεργοποιήστε τους μύες του πυρήνα σας και δώστε προσοχή στη θέση του σώματός σας. Το στυλ και οι δεξιότητές σας στον χορό της κοιλιάς μπορεί να βελτιωθούν με τακτική εξάσκηση αλλά και τα σχόλια των εκπαιδευτών.

Επιλέγοντας τη σωστή ενδυμασία και χορευτικό πλαίσιο

Σεβασμός στην Πολιτιστική Πολυμορφία

Καθώς προχωράτε περαιτέρω στη σφαίρα του χορού της κοιλιάς, αφιερώστε λίγο χρόνο μαθαίνοντας για το ιστορικό του πλαίσιο και την πολιτιστική του σημασία. Μάθετε για τα πολιτιστικά, ιστορικά και καλλιτεχνικά πλαίσια που υποστηρίζουν αυτή τη μορφή έκφρασης και συμπεριφερθείτε σε αυτήν με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το πλούσιο παρελθόν της.

Συμμετοχή της Κοινότητας

Συμμετέχετε στις τοπικές κοινότητες belly dance για να δημιουργήσετε σχέσεις με άλλους χορευτές, να ανταλλάξετε τεχνικές και απόψεις και να αναζητήσετε αποδοχή. Πηγαίνετε σε καταστήματα, και εκθέσεις για να μάθετε περισσότερα, να δικτυωθείτε και να βυθιστείτε πλήρως στον πολύχρωμο κόσμο του belly dance.

Αυτοέκφραση και Αυτοπεποίθηση

Πάρτε τον belly dance ως τρόπο έκφρασης και χρησιμοποιήστε τις κινήσεις σας για να αναδείξετε την ξεχωριστή αίσθηση της ατομικότητάς σας. Αναπτύξτε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας ως χορευτή και αφήστε την αγάπη σας για αυτή τη μορφή τέχνης να εμφανίζεται σε κάθε περίσταση.

Μάθετε χορό της κοιλιάς στην Dance Sport Academy

Αν ψάχνετε για μια αξιοσέβαστη τοποθεσία για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον χορό της κοιλιάς, θα πρέπει να σκεφτείτε να εγγραφείτε στην Dance Sport Academy. Η Dance Sport Academy μαθήματα χορού της κοιλιάςπαρέχει μια σειρά από μαθήματα προσαρμοσμένα για εσάς, από αρχάριους μέχρι επαγγελματίες , απο εξαιρετικά έμπειρους παιδαγωγούς σε ένα φιλικό περιβάλλον. Θα έχετε την ευκαιρία να μελετήσετε κάτω από έμπειρους εκπαιδευτές που είναι ενθουσιώδεις με τη διδασκαλία και την εξάσκηση του belly dance. Η ακαδημία προσφέρει ένα δομημένο μάθημα που ενσωματώνει χορογραφία, μουσικότητα και αρχικές τεχνικές για να σας βοηθήσει να χτίσετε μια ισχυρή βάση στον χορό της κοιλιάς.

Οφέλη της εκμάθησης χορού της κοιλιάς στην Dance Sport Academy

• Οδηγίες ειδικού: Μάθετε από εξαιρετικά μορφωμένους παιδαγωγούς που δίνουν εξατομικευμένη προσοχή.

Στην Σχόλη μας διδάσκει ο διεθνούς φήμης μαέστρος του χορού της κοιλιάς Prince Kayammer καθώς και μια σειρά καταξιωμένων δασκάλων , όλοι απόφοιτοι της επαγγελματικής σχολής του.

• Κοινοτική Ατμόσφαιρα: Γίνετε μέλος μιας φιλικής και ενθουσιώδους κοινότητας χορού.

• Έκθεση Performance: Αποκτήστε αυτοπεποίθηση και σκηνική εμπειρία μέσω τακτικών συμμετοχών σε αγώνες , δρώμενα και παραστάσεις χορού.

• Ευέλικτος Προγραμματισμός: Επιλέξτε από μια σειρά ωρών και μαθημάτων που ταιριάζουν στο πρόγραμμά σας.

• Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Σπουδών: Πρόοδος μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει αρχάρια,μέσα , αγωνισικά αλλά και επαγγελματικα τμήματα.

Συμπέρασμα

Το ταξίδι της μελέτης του χορού της κοιλιάς είναι ευχάριστο και έχει πολλά κοινωνικά, ψυχολογικά και σωματικά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και να επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη που προσφέρει ο χορός της κοιλιάς δίνοντας προσοχή στην πρακτική σας και τηρώντας αυτές τις οδηγίες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σε μια αξιόπιστη σχολή χορού όπως η Dance Sport Academy για εξειδικευμένη καθοδήγηση και βοήθεια ενώ ξεκινάτε το ταξίδι σας στον χορό της κοιλιάς.

Συχνές ερωτήσεις:

Πού εμφανίζεται και τι είναι ο χορός της κοιλιάς;

Το RaqsSharqi, ένα άλλο όνομα για τον belly dance, είναι ένα αισθησιακό στυλ χορού που προέρχεται από τους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Έχει αλλάξει και προσαρμοστεί ανά τους αιώνες σύμφωνα και με τα δυτικά γούστα.

Τι είδη χορού της κοιλιάς υπάρχουν;

Ο χορός της κοιλιάς έρχεται σε διάφορες μορφές, με μοναδικά χαρακτηριστικά και κινήσεις όπως το αιγυπτιακό, το τουρκικό, το Tribal Fusion και το αμερικανικό tribal στυλ (ATS).

Ποια πλεονεκτήματα έχει η μελέτη του Belly;

Τα πολυάριθμα φυσικά πλεονεκτήματα του belly dance περιλαμβάνουν βελτιωμένη δύναμη, ευλυγισία και καρδιαγγειακή υγεία. Επιπλέον, υπάρχουν εσωτερικά και ψυχολογικά πλεονεκτήματα όπως η αυξημένη αυτοεκτίμηση και το λιγότερο άγχος.

Πώς μπορούν οι αρχάριοι να ξεκινήσουν τον χορό της κοιλιάς;

Για να διατηρήσουν το κίνητρο, οι αρχάριοι θα πρέπει να ξεκινήσουν μεταβαίνοντας σε μια αξιοσέβαστη τάξη ή δάσκαλο, να εξοικειωθούν με τη βασική ορολογία του χορού και να δημιουργήσουν λογικές προσδοκίες.

Γιατί θα σκεφτόσασταν να παρακολουθήσετε μια σχολή χορού όπως την Dance Sport Academy για να σπουδάσετε χορό της κοιλιάς;

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης, που παρέχει επαγγελματική διδασκαλία, αξιόπιστη κοινοτική κουλτούρα, ευκαιρίες απόδοσης, ευέλικτο προγραμματισμό και ένα πλήρες μάθημα κατάλληλο για αρχάριους.

Scroll to Top